O sportování naší rodiny a mých běžeckých začátcích

Vítám Vás!

neděle 2. května 2010

Závody ve Vesci 1.5. 2010

2. závody MTB Cupu Libereckého kraje








Areál ve Vesci známe už z loňska a moc se nám líbí. Na závody 1. května jsme se moc těšili, ale jak už to tak bývá, člověk se nemá těšit zase tak moc. Ve čtvrtek odpoledne syn ulehnul s teplotou, která v noci přešla do horečky. V pátek mu bylo lépe, ale dostavily se střevní potíže. Když celé odpoledne prospal a bylo nemyslitelné se jít podívat i na čarodějnice, tak jsem závody vzdala. Nic jsme nechystali, že uvidíme ráno.
A už večer bylo podstatně lépe a ráno se probudil čilý kluk, natěšený na závody. Sice střevní potíže ještě přetrvávaly, ale rozhodnutí padlo. Jedeme!
Honem balíme věci. Krom kola a helmy nesmíme zapomenout i kartičku a číslo s čipem. Raději beru náhradní oblečení a po zkušenosti z Branžeže i boty. Na nohy tentokrát obouváme kopačky, doufajíce, že špuntíky pomůžou držet nohy na pedálech.
Ve Vesci zkušeně míjíme první parkoviště a jedeme dál, až na parkoviště přímo u areálu. Tam nás už pořadatelé manévrují a rovnají úsporně auta do řad. Však dnes čekají velký nával. Jede se zde i závod ze seriálu cyklomaraton tour OkoloLiberce. Díky tomu je tu o poznání více stánků, programu a možnosti občerstvení. Pro děti je tu připraven skákací tygříkův hrad, který musíme jít hned po registraci vyzkoušet.
Potom odhadujeme, kudy asi povede trať pro naší kategorii. Zkoušíme s ním pár variant. Hned je jasné, ať povede trať kdekoli, vždy bude záležet na umění ovládání přehazovačky. Dohadujeme se, že dnes na ničem nezáleží, že bude fajn, že dojede, když mu není úplně dobře. V 9: 30 si děti zkusmo projedou trať. Start je tentokrát po rovince na trávě. Hned na to navazuje na asfalt, mírně do kopce. Děti projedou pod mostkem a stočí se doleva na sjezd po travnaté cestě. Po sjezdu přichází sice rovinka, ale po trávě, místy podmáčené a blátivé. Trošku si oddychujeme, že kategorie do šesti let nemusí i do kopce po trávě, ale po afaltu. I tak je trasa docela těžká.
Díváme se na start bobíků, dětí narozených 2006 a mladších. Je jich hodně, tak jsou také rozděleni na hločičky a kluky. Po nich se řadí na start holky z kategorie předžákyň ročník 2004-2005. Hned po jejich odjezdu čtou pořadatelé jména kluků, od prvního místa z minulého závodu. Podle toho se řadí na start. Díku tomu, že někdo nepřijel se náš závodník dostává do první řady. Start se povedl a výjezd prvního kopce také. Za mostek už nedohlédnu, ale po travnaté rovině pod svahem vidím, že náš cyklista šlape jako o život, až zbytečně rychle točí nohama. Asi by ušlápnul těžší převod, ale to ho bohužel v zápalu boje nenapadne a propadá se závodním polem. Při jízdě do kopce předjíždí jednoho soupeře a už je třeba přehodit a jet do cílové rovinky. Dojíždí na 11. místě z 29, což je myslím moc hezký výsledek.
Díváme se a fandíme ještě starším kategoriím.
Jdeme se najíst a sledovat start dospělých na 60 km a na 30 km.
Vše nakonec klaplo na jedničku. Zdravotní stav našeho malého závodníka vydržel, počasí i opět výborná organizace. Prostě příjemně prožité sobotní dopoledne. Nashledanou v Lidových sadech 22.května.

Žádné komentáře:

Okomentovat