O sportování naší rodiny a mých běžeckých začátcích

Vítám Vás!

úterý 20. dubna 2010

Závody ve Vratislavicích 18.4. 2010

1. závody dětského MTB Cupu Libereckého kraje


Probouzíme se do slunečné neděle. Balíme nezbytné věci jako svačinu (řízky, sušenky, jablka), pití, oblečení. Nesmíme zapomenout to nejdůležitější - kolo a helmu. A taky foťák. Vyrážíme s předstihem, abychom stihli včas registraci. Pivovar ve Vratislavicích, kde se závody konají, nacházíme díky komínu snadno. V areálu je rušno. Závodníci se sjíždí, registrace funguje hladce. Vyfasujeme startovní číslo s čipem, které bude mít náš malý závodník po celý seriál. Má číslo 5. A už se může přidat k ostatním dětem a zkoušet trať.
V 9.30 ukazují pořadatelé dětem i rodičům trasu, kudy povede závod. Jsme docela překvapení, jak je rozmanitá. Start do mírnýho kopce po asfaltu, pěšina v trávě, prudký sjezd a dva palouky s vyznačenou tratí. A finiš do kopce po trávě a v závěru po asfaltu.
My si jdeme ještě jednou zkusit prudký sjezd a už čekáme u startu. Díváme se, jak startují bobíci-nejmenší kategorie. Hned potom řadíme syna na start, kde je v kategorii předžáků pořádná tlačenice. První jedou holčičky a po nich kluci. Naše želízko vystartovalo jako blesk mezi prvními. Zahlídla jsem tam i dva pády. Tři závodníci se ujali vedení a vydržlo jim to až do konce. Náš závodník s číslem 5 se vedl dobře a dost dlouho se držel kolem 5. místa. Těžká trať však prověřila nejen rychlost, ale hlavně techniku jízdy a řazení. Velký problém byla druhá půlka trasy, kde se našemu želízku několikrát smekly nohy z pedálů. V těchto chvílích ho vždy některý ze soupeřů předjel. Do cíle dojel na krásném 9. místě z 29 účastníků.
Po závodě jsme se šli občerstvit a sledovat další kategorie a užít si doprovodný program.
Ve Vratislavicích se nám moc líbilo. Závody byly bezchybně zorganizované. Už se těšíme do Vesce na druhý díl seriálu 1. května.

Žádné komentáře:

Okomentovat